U parku Koševo II prikupljeno opalo lišće, uređene površine u Hrasnici, a u Vogošći živa ograda

 

Vremenske prilike nisu danas spriječile radnike preduzeća „Park“ da realiziraju planirane zadatke, da shodno Programu održavanja, kao najvećem godišnjem projektu ovog preduzeća, zelene površine na području šest općina u Kantonu Sarajevo očiste od smeća, izvrše uređenje, odvezu prikupljeni otpad i pripreme mlade sadnice za sniježne padavine koje nam meteorolozi najavljuju.

U parku Koševo II danas je vršeno prikupljanje opalog lišća, ali i smeća koje je umjesto u parkovskim korpama završilo na travnjaku. Slične aktivnosti su realizirane i na zelenim površinama uz zgradu Kantona Sarajevo i Općine Centar.

Zelene površine u naselju Grbavica također su čišćene od opalog lišća, ali i drugog smeća, a isti poslovi vršeni su i na zelenim površinama u nadležnosti prreduzeća „Park“ na području Novog Grada.

Danas, po Programu, od suhog lišća, plastične ambalaže, flaša i drugog otpada su čišćene i zelene površine na području Hrasnice, kao i površine na području Bjelašnice i Igmana.

Uređenje i čišćenje sadnica žive ograde danas je vršeno u ulici Igmanska u Vogošći uz saobraćajnicu u pravcu Semizovca. U Jošaničkoj i Omladinskoj ulici radnici RJ Vogošća su pomagali kolegama RJ Sječa prilikom orezivanja stabala i prikupljanju orezanih grana i drugog otpada, a staze u Parku penzionera su očišćene.

Na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće danas je pomoću mehanizacije vršen utovar i odvoz većih količina prikupljenog smeća.