Preduzeće „Park“ proizvodi sezonsko cvijeće, trenutno akcijska prodaja ciklame

U rasadniku preduzeća “Park” ovih dana užurbano se vrše aktivnosti na proizvodnji i uzgoju sezonskog jednogodišnjeg cvijeća kojim će od maja ove godine biti uređene javne zelene površine u Kantonu Sarajevo. Ovog ljeta preduzeće “Park” planira da sa oko 80.000 komada sezonskog cvijeća ukrasi cvjetne gredice koje su u nadležnosti ovog preduzeća, a još jedan dio takvog cvijeća u svom vrtnom centru “Flora” u Nedžarićima ponudit će ljubiteljima cvijeća i uređenih balkona, dvorišta, vrtova.

Poznato je da preduzeće “Park” u svom rasadniku u Nedžarićima vrši proizvodnju vlastitog cvijeća kojim uređuje javne zelene površine.

“Park”-ovi cvjećari i vrtlari tokom zime i proljeća vrše proizvodnju sezonskog cvijeća koje tokom ljeta i jeseni krasi sarajevske parkove i cvjetne gredice, a tokom ljetnih mjeseci u staklenicima rasadnika u Nedžarićima proizvodi se sezonsko cvijeće koje „Park“ krajem oktobra sadi na zelene površine i ono ukrašava iste sve do maja naredene godine.

Jednim dijelom tog cvijeća iz vlastite proizvodnje preduzeće “Park” svakako obogati i svoj vrlo širok i bogat asortiman robe vrtnog centra ” Flora” koji se također nalazi u Nedžarićima u ulici Aleja Bosne srebrene 66.

Već sada u prodaji vrtni centar “Flora” i to po akcijskim, vrlo povoljnim cijenama, ima prekrasno cvijeće ciklame koje je također proizvedeno u “Park”-ovom rasadniku. Uskoro će police vrtnog centra “Flora” krasiti i raznobojno cvijeće primule, a cijena istih svakako će biti akcijske. Svaki naš kupac prilikom kupovine ima mogućnost da od naših cvjećara i vrtlara dobije i besplatni savjet za sadnju cvijeća i njihov uzgoj, ali i uređenje svog vrta, balkona ili dvorišta, a sve s ciljem da cvijeće iz našeg vrtnog centra što duže ukrašava Vaše balkone, vrtove, bašte ili dvorišta. Kupljene veće količine cvijeća, ali i drugih proizvoda koje možete nabaviti u vrtnom centru Flora na području Kantona Sarajevo besplatno će vam biti dostavljeno na traženu adresu.