Novo „hortikulturno ruho“ u ulici Hamdije Kreševljakovića i na Trgu heroja

Stanari u ulici Hamdije Kreševljakovića koji žive u blizini parka At Mejdan od danas će uživati u ljepšim i uređenijim zelenim površinama. Naime danas su radnici preduzeća “Park” u saradnji s građanima novim hortikulturnim sadržajima uredili površine uz pristupne staze, postojeće žardinjere i blokovsko zelenilo.Zelene površine su očišćene od otpada, zasađeno je sezonsko cvijeće, tuje i ukrasno grmlje, a akciji uređenje pridružili su se i sami stanari. Formirani su i novi ružičnjaci.

Novo “hortikulturno ruho” dobio je i novoizgrađeni kružni tok u Hrasnom na Trgu heroja, u kojem su radnici zasadili ukrasno grmlje i sezonsko cvijeće, a formiran je i novi travnjak, odnosno zasijana je i trava.

Danas je izvršeno i okopavanje postojećih ružičnjaka u zelenom pojasu uz glavnu saobraćajnicu na Marijin dvoru.

Prekopavanje zemljišta u ružičnjacima izvršeno je i na Otoci, a u Bulevaru Meše Selimovića nastavljeno je uređenje postojeće žive ograde.

Na Ilidži su nastavljene i aktivnosti na čišćenju i uređenju zelenih površina na području Stupa, u centralnom dijelu Ilidže i na području banjskih parkova. U ulici Partizanski odred Zvijezda u Vogošći danas je organizirana akcija čišćenja smeća i opalog lišća sa zelenih površina u nadležnosti preduzeća “Park”, kao i utovar i odvoz prikupljenog smeća.