Akcija uređenja cvjetnih gredica i ružičnjaka na javnim zelenim površinama u KS

Cvjetne gredice u Spomen parku „Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću“ u kojima je tokom prošle jeseni zasađeno sezonsko cvijeće danas su ponovo uređene, izvršeno je prekopavanje zemljišta, uklanjane osušenog i uništenog cvijeća, a bit će izvršena i dopunska sadnja novog cvijeća.

Radnici preduzeća „Park“ na isti način uredili su i cvjetne gredice na zelenim površinama u blizini zgrade Vlade KS i Općine Centar.

Pogodne vremenske prilike preduzeće „Park“ koristi i za uređenje ružičnjaka, orezivanje osušenih i promrzlih dijelova biljaka, ali i prekopavanje zemljišta na Trgu oslobođenja , u Malom parku, u ulici Branislava Đurđeva , kao i u sklopu zelenog pojasa uz glavnu saobraćajnicu na Marijin dvoru.

Danas su na Marijin dvoru u zelenom pojasu također  uređene sadnice žive ograde i ukrasnog grmlja, a slične aktivnosti izvršene su i na zelenim površinama u blizini Starog jevrejskog hrama.

Prethodnih dana je završeno uređenje ružičnjaka i cvjetnih gredica na Čobaniji, na Skenderiji, u blizini mosta „Suade Dilberović i Olge Sučić“, na Jezeru u blizini trolejbuskog stajališta, na Mojmilu, na kružnom toku na Ilidži.

Na Otoci zelena površina vraćena je u prvobitno stanje, odnosno izvršena je sanacija prokopa, a u Bulevaru Meše Selimovića, na Alipašinom polju (B faza), na Mojmilu i Dobrinji unutar blokovskog zelenila izvršeno je prekopavanje zemljišta i uređenje sadnica ukrasnog grmlja. I na Ilidži je danas posebna pažnja posvećena uređenju cvjetnih gredica u koje je u oktobru prošle godine zasađeno sezonsko dvogodišnje cvijeća, a u Lužanima je vršeno i čišćenje opalog lišća i drugog otpada sa zelenih površina.

I radnici RJ Vogošća danas su aktivno radili na uređenju sadnica žive ograde i ukrasnog grmlja u ulicama Jošanička, Omladinska i Braće Kršo.

Radnici čiji je zadatak  orezivanje, oblikovanje i sječa stabala proteklih dana vršili su uklanjanje kompletnog ogromnog i vrlo oštećenog stabla topole u ulici Ciglanska, a radovi su izvršeni shodno rješenju Općine Centar.