U toku proljetna akcija uređenja ružičnjaka, cvjetnih gredica, ukrasnog grmlja i mladih stabala

Prve proljetne dane preduzeće „Park“ koristi za nastavak akcije uređenja i čišćenja, te dopunsku sadnju sezonskog cvijeća u cvjetnim gredicama na javnim zelenim površinama u KS.

Danas je izvršeno čišćenje uništenog cvijeća, prekopavanje zemljišta u cvjetnim gredicama u sklopu zelenog pojasa u ulici Zmaja od Bosne, a uređeni su i ružičnjaci, te sadnice ukrasnog grmlja.

U Novom Gradu uređeni su ružičnjaci, izvršeno orezivanje osušenih dijelova ruža, prekopavanje zemljišta i prihrana ružičnjaka na Trgu djece Dobrinje, u ulicama Gandijeva, Petra Tiješića i Dobrinjske bolnice.

I na području općine Centar vrše se slični poslovi, a radnici preduzeća „Park“ danas su uredili sadnice ukrasnog grmlja i žive ograde na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, u Spomen parku „Mirza Delibašić i Davorin Popović, te na zelenim površinama u ulici Reisa Džemaludina Čauševića.

I u naselju Stup uređene su površine na kojima je zasađeno ukrasno grmlje, a u Bulevaru Meše Selimovića u Novom Gradu i u ulici Omladinska u Vogošći vrši se prekopavanje zemljišta uz mlada stabla.

Jučer su uređeni ružičnjaci i sadnice ukrasnog grmlja u ulici Čekaluša, u Velikom parku, u naselju Mejtaš, u Bulevaru branilaca Dobrinje, a na Trgu Austrije izvršeno je prokopavanje zemljišta uz sadnice mladih stabala.

U ulici Musala danas je ekipa zadužena za orezivanje, oblikovanje i sječu stabala, prema rješenju Općine Centar, izvršila orezivanje krošnji jablana i uklanjanje osušenih grana.