„Park“ privodi kraju proizvodnju, a počeo i sadnju sezonskog cvijeća, priprema bogatu ponudu u vrtnom centru „Flora“, nastavlja mašinsku košnju travnjaka, a u Novom Sarajevu orezuje stabla

Mostove preko Miljacke na području općine Novo Sarajevo krasi novo sezonsko cvijeće. Prvu ovogodišnju sadnju sezonskog jednogodišnjeg cvijeća preduzeće „Park“  započelo je upravo sadnjom cvijeća iz vlastite rasadničke proizvodnje u ulične žardinjere i to njih 130 postavljenih na mostove između pješačkih staza i saobraćajnica.

Inače sezonsko jednogodišnje cvijeće vlastiti je raadnički proizvod preduzeća „Park“, a proizvodnja i uzgoj istih odvijao se tokom zimskih mjeseci u stakleničkom prostoru u rasadniku u Nedžarićima.

Novim cvijećem preduzeće „Park“ u narednom periodu, odnosno u toku maja, ukrasit će i druge cvjetne gredice. Cvjećari i vrtlari preduzeća „Park“ stoga ovih dana privode kraju proizvodnju gotovo 100.000 komada sezonskog cvijeća , a velika većina istog namijenjena je upravo za uređenje cvjetnih gredica i javnih zelenih površina na području općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća, u kojima inače preduzeće „Park“ ima nadležnost održavanja zelenila.

Dio sezonskog cvijeća preduzeće „Park“ ponudit će i svojim kupcima u vlastitom vrtnom centru „Flora u Nedžarićima, gdje uskoro ljubitelje zelenila i uređenih bašta očekuje potpuno rekonstruisan i uređen ambijent vrtnog centra „Flora“,  vrlo bogata i raznovrsna ponuda, kao i stručni besplatni savjeti.

Radnici Sektora održavanja javnih zelenih površina nastavili su mašinsku košnju travnjaka, a danas su pokošene zelene površine uz glavnu gradsku saobraćajnicu. Na području Centra danas je pomoću kosilica i trimera pokošena trava u Alipašinoj ulici i parku Koševo II, u Novom Sarajevu pokošen je i uređen zeleni pojas u ulici Zmaja od Bosne, u Novom Gradu površine u Bulevaru Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Safeta Zajke i na Dobrinji. Na Ilidži je danas vršena košnja na području naselja Stup, a higijena i odvoz prikupljenog otpada u u Hrasnici, Pejtonu i na području banjskih parkova.

U Vogošći je danas po prvi put ove godine otpočela mašinska košnja trave, a pomoću kosilica i trimera pokošene su zelene površine u ulici Feriza Merzuka.

Danas je u Novom Sarajevu ekipa zadužena za orezivanje i njegu stabala, zajedno sa kolegama zaduženim za održavanje, u okviru redovnog posla, izvršila orezivanje prunusa uz pješačku stazu u ulici Zmaja od Bosne, uz Park nacionalnih manjina, a po rješenju Općine jedno stablo je posječeno.