Pokošena trava u brojnim sarajevskim naseljima, orezana stabla, očišćeno i odvezeno smeće

Proljeće je možda i najljepše godišnje doba u kojem se rad i zagalanje preduzeća „Park“ na očuvanju i uređenju javnih zelenih površina u Kantonu Sarajevo najviše vidi i dolazi do izražaja. Drvoredi puni behara, gredice na zelenih površinama prepune sezonskim cvijećem i lukovicama, pokošeni i uređeni travnjaci, orezano i cvijećem bogato ukrasno grmlje dokaz su cjelogodišnjeg zalaganja radnika preduzeća „Park“ kako bi zelenilo u općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža i Vogošća sačuvali, njegovali i uredili.

Nakon što su pokošene i očišćene zelene površine u zelenom pojasu i uz glavnu gradsku saobraćajnicu, počela je i mašinska košnja travnjaka unutar blokovskog zelenila. Danas je u naseljima na području šest općina u Kantonu Sarajevo trava sa brojnih zelenih površina pokošena i odvezena.

Na području Centra pomoću kosilica i trimera pokošena je trava u parkovima Koševo I i II, na Koševskom brdu, u ulici Husrefa Redžića i u naselju Breka. U Novom Sarajevu iste aktivnosti vršene su na području naselja Čengić Vila I i II, te u ulici Džemala Bijedića. Pokošena je trava i sa zelenih površina u ulici Ante Babića, u naselju Dobrinja, u Bulevaru Mimar Sinana, na Otoci i u ulici Brčanska u Novom Gradu.

Danas je pomoću mašina izvršena košnja trave u Hrasnici i u ulici Hrasnička cesta na području općine Ilidža, a u Vogošći u ulici Omladinska.

Ujedno na području svih šest općina u kojima preduzeće „Park“ ima nadležnost održavanja javnih zelenih površina, shodno Programa održavanja, kao najvećim „Park“-ovim  projektom vršena je higijena odnosno čišćenje i prikupljanje smeća, parkovskih korpi i drugog otpada, kao i  utovar i odvoz istog.

Radnici preduzeća „Park“  zaduženi za orezivanje i njegu stabala danas su u ulici Pofalićka u Novom Sarajevu  vršili orezivanje i oblikovanje stabala breze, javora i vrbe.