Košnja travnjaka uz glavnu gradsku saobraćajnicu, orezivanje polomljenih grana na stablima pomoću auto korpi, uređenja i raznovrsnom ponudom primamljiva „Pionirska dolina“

Nakon prvomajskih praznika radnici preduzeća „Park“ jutros su započeli već drugu ovosezonsku košnju travnjaka i zelenih površina uz glavne i veće gradske saobraćajnice.

Na području Centra jutros je započeta mašinska košnja zelenog pojasa u ulici Maršala Tita na Marijin dvoru, te u Vilsonovom šetalištu.

Na području Novog Sarajeva u toku je mašinska košnja trave na zelenim površinama u ulicama Zmaja od Bosne i Zagrebačka, a u Novom Gradu u Bulevaru Meše Selimovića.

Na području Ilidže košnja trave pomoću mehanizacije vrši se u ulici Butmirska cesta, uključujući i površine uz zgradu Doma zdravlja i Općine.

U ulici Jošanička danas je pokošena trava pomoću mašinskih kosilica i na području Vogošće.

Bez obzira na organizirane dežure i rad na čišćenju smeća sa zelenih površina u protekla četiri dana, jutros je ipak posebna pažnja posvećena intenzivnijem prikupljanju i odvozu prikupljenog smeća. Na području Starog Grada i Centra vršena je higijana svih površina u nadležnosti preduzeća „Park“, a utovar i odvoz smeća i drugog otpada vršen je u ulicama Patriotske lige i Koševo II. Higijena je vršena i na površinama u Novom Sarajevu, kao i u Novom Gradu, a odvoz prikupljenog smeća realiziran je na području Dobrinje, na Ilidži u ulici Ibrahima Ljubovića i banjskim parkovima, a u Vogošći u ulici Jošanička.

Danas su nastavljene i aktivnosti saniranja šteta nastalih na stablima tokom aprilskih sniježnih padavina, a danas su pomoću auto korpi vršena orezivanje polomljenih grana na stablima na području Centra i u Bulevaru Meše Selimovića u Novom Gradu.

Također u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt uređen je travnjak, odnosno pomoću kosilica i trimera izvršena je košnja trave sa zelenih površina, a posjetioci osim u uređenom prirodnom ambijentu i šetnji, mogu uživati u posjeti nastambama u kojima su smještene životinje koje potiču iz svih dijelova svijeta, u igri i zabavi na brojnim rekvizitima, dječijim igralištima, te ugodnom ambijentu ljetne bašte. Inače radno vrijeme popularne „Pionirske doline“ je svaki dan od 8,00 do 20,00 sati.