Novim sezonskim cvijećem danas ukrašene cvjetne gredice u “Pionirskoj dolini”

RZC”Pionirska dolina” prva je lokacija u okviru ovogodišnje akcije sadnje jednogodišnjeg cvijeće čije su površine danas radnici preduzeća “Park” ukrasili prekrasnim cvjetovima kadifa, begonije, salvije, surfinije. U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u našem jedinom rekreativno-zabavnom centru zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća iz “Park”-ove vlastite rasadničke proizvodnje u Nedžarićima, koje je upotpunilo cjelokupan izgled i prirodni ambijent popularne “Pionirske doline”. Prije današnje sadnje, obavljena je i košnja trave sa svih zelenih površina, tako da jedinstveni rekreativno- zabavni centar ovakve vrste u našem gradu svojim posjetiocima nudi šetnju i odmor u prirodnom i uređenom ambijentu, mir u uređenom i sigurnom prostoru, te sadržajnu i bogatu ponudu da svoje slobodno vrijeme iskoriste na pravi način. “Pionirska dolina” udaljena je svega dva kilometra od centra grada. Brojni posjetioci, djeca i mladi, posebno oni koji ovih dana u okviru školskih ekskurzija dođu u naš zoološki vrt iz svih dijelova naše zemlje uživaju i u igri i zabavi na rekvizitima za igru i zabavu (voziću, autodromu, autićima na električni pogon, vrtešci, gumenom gradu, trambolini).

Naš zoološki vrt trenutno raspolaže sa 56 životinjskih vrsta, a posjetiocima osim druženja i posjete nastambama nudi i edukaciju o brojnim životinjama koje potiču iz svih dijelova svijeta. Sve životinje i to njih 530 dobrog su zdravstvenog stanja, a od ove sedmice podvrgnute su ljetnom režimu ishrane koji podrazumijeva manje i češće obroke.Ovog proljeća svakako očekujemo i brojne prinove u stadima lama, antilopa, ali i drugih životinja.
Centralni dio “Pionirske doline” mjesto je za odmor uz tople napitke i sokove u okviru prekrasnog ambijenta ljetne bašte, a od ove sedmice s radom je počela i zoo prodavnica u prostoru popularne “pečurke”.

“Pionirska dolina” i dalje u ponudi ima i organizaciju proslava dječijih rođendana jedinstvenih i potpuno drugačijih po ponudi i sadržaju, jer zabava je prilika i za edukaciju djece o životinjama, njihovom značaju, druženju sa najkreativnijim klaunom u gradu, igri i zabavi na rekvizitima i u staklenom dijelu ljetne bašte, a na istu mogu biti pozvani i brojni roditelji i drugi gosti. Kontakt broj za rezervaciju termina istih je 061/688-688.

Inače, danas započetu akciju sadnje sezonskog cvijeća, isključivo i jedino našim domaćim sezonskim cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje preduzeće “Park” nastavit će i narednih dana i to zamjenom cvijeća u cvjetnim gredicama u Velikom i Malom parku, spomen obilježjima i drugim površinama u Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći. Naravno svi naši proizvodi izloženi su i na proizvodno-prodajnom platou u “Park”-ovom renoviranom i modernom vrtnom centru “Flora” u ulici Aleja Bosne srebrene 66 u Nedžarićima, gdje ljubitelji uređenih vrtova i okućnica svakako mogu po pristupačnim cijenama nabaviti kvalitetne, sigurne, certificirane i što je najvažnije domaće rasadničke proizvode.