U toku mašinska i ručna košnja trave na brojnim lokacijama u KS, završava se obnova igrališta na Ciglanama, orezuju stabla u Novom Gradu i Vogošći

Preduzeće „Park“, shodno Programu održavanja javnih zelenih površina, kao najvećem godišnjem projektu ovog preduzeća, ali i činjenici da trenutne vremenske prilike pogoduju bujanju trave, ovih dana maksimalne napore ulažu da mašinski i ručno izvrše košnju travnjaka, parkovskih i površina uz stambene objekte, kao i prikupljanje i odvoz iste u KS.
Svakodnevno na nekoliko desetina lokacija na području šest općina radnici „Park“-a pomoću mehanizacije i alata kose travu, prikupljaju je i odvoze, te čiste smeće i drugi otpada sa javnih zelenih površina.

Danas naše ekipe kose travu na Koševskom brdu i to u ulicama Antuna Hangija, Muhameda Hadžijahića, Zuke Džumhura, te u naselju Breka. Jučer je pokošena i očišćena trava u Jukićevoj ulici i u Alipašinoj na potezu od Ciglana prema stadionu „Asim Ferhatović Hase“.
U Novom Sarajevu danas se vrši mašinska i ručna košnja travnjaka u naselju Hrasno, u Velešićima, u ulici Ivanjska i Kolodvorska, a jučer na Trgu heroja, Avde Smajlovića i Pofalići. U Prvomajskoj, Gradačačkoj, te u ulici Miroslava Krleže i na Trgu Zlatnih ljiljana danas naše ekipe pomoću mehanizacije i alata također vrlo aktivno rade na uklanjanu trave, a jučer su isti radovi završeni i u ulici Ilije Engela, Kunovska, te u Aerodromskom naselju u ulici Vahide Maglajlić.
Ekipa preduzeća „Park“ zadužena za održavanje zelenih površina na području Ilidže danas je angažirana na košnji trave u naselju Otes, a jučer su pokošene zelene površine u Hrasnici i Lužanima.
U Vogošći se realiziraju isti radovi, a danas je na programu uređenje zelenih površina u ulici Tome Mendeša, a jučer u Feriza Merzuka.

Osim uređenja travnjaka i čišćenja smeća i uklanjanja, prikuplajnja i odvoza otpada koji umjesto na kontejnerima i korpama završi na zelenim površinama, ekipe preduzeća „Park“ angažirane su i na orezivanju i uređenju žive ograde i plijevljenju korova i trave iz ružičnjaka i cvjetnih gredica i to na zelenom pojasu uz saobraćajnicu na Marijin dvoru, u Alipašinoj ulici, u Aleji lipa, u ulici Porodice Ribar, u Bulevaru Meše Selimovića, i na površinama u blizini zgrade Općine Novi Grad, u naselju Pejton, te u Jošaničkoj i ulici Feriza Merzuka u Vogošći.
Danas je na programu i realizacija rješenja za orezivanje i sječu stabala izdatih od strane Općine Vogošća, a pomoću auto korpi orezane su suhe grane vrbe i izvršena sječa topole u ulici Tome Mendeša, a jučer u Novom Gradu na Trgu djece Dobrinje izvršena je sječa breze, zatim u ulicama Kasima Prohića orezivanje oštećenih grana, te u ulici Vahide Maglajlić i u Starom Gradu u ulici Safvet bega Bašagića.

Ekipa preduzeća „Park“ zadužena za podizanje i izgradnju novih zelenih površina uspješno radi na realizaciji sporazuma sa Općinom Centar u okviru kojeg će biti obnovljeno osam dječijih igrališta. Danas se vrši postavljanje travnog busa, a završena je montaža ograde i rekvizita na igralištu u ulici Husrefa Redžića. Prethodno je završena obnova igrališta na Koševskom brdu, u ulici Mehmeda Spahe i Koste Hermana, a narednih dana otpočet će radovi na obnovi igrališta na Šipu, u ulici Patriotske lige, na Čobaniji i u Kranjčevićevoj.
Privode se kraju i radovi na izgradnji Spomen obilježja na Gorici, koje finansira Općina Centar.