Velika akcija čišćenja i košnje trave obala Miljacke u Novom Sarajevu i Novom Gradu, nova stabla u Starom i Novom Gradu

S obzirom na vrlo visoku travu i neuređene škarpe na obalama Miljacke danas su radnici preduzeća „Park“ organizirali veliku akciju košnje trave i čišćenja obala Miljacke na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad. Uz pomoć kompletne  mehanizacije i raspoloživog alata ručno i mašinski košena je trava na lijevoj i desnoj obali Miljacke od Vilsonovog šetališta do Otoke. Akcijom su obuhvaćene površine koje inače nisu u redovnom Programu održavanja preduzeća „Park“, a pokošena trava je prikupljena i u skladu sa raspoloživom mehanizacijom bit će odvezena u narednim danima. Akcija čišćenja obala Miljacke, ali i drugih lokacija, koje inače nisu u redovnoj nadležnosti preduzeća „Park“ bit će nastavljena i narednih dana. Današnju akciju preduzeća „Park“ podržale su i naše druge radne jedinice, kojima inače u nadležnosti nije ovakva vrsta poslove.

U Starom Gradu u ulici Isa bega Ishakovića od danas rastu i tri nova stabla lipe, a iste je, na zahtjev Općine Stari Grad jutros zasadila naša radna jedinica zadužena za izgradnju i podizanje novih zelenih površina.

Danas je u Novom Gradu u toku priprema za sadnju novih stabala na nekoliko lokacija, pa je tako izvršena priprema za sadnju odnosno završen iskop zemljišta za sadnju 13 stabala u ulici Branislava Nušića,  u blizini OŠ „Meša Selimović“ pet novih stabala, u Antuna Branka Šimića tri stabla i pet stabala na obali Miljacke odnosno na raskrsnici ulica Gradačačka i Antuna Branka Šimića.