„Pionirska dolina“- certifikati „EAZA“-e za upravnika Tajića i veterinara Škapura

Popularna „Pionirska dolina“, zelena oaza i jedini rekreativno- zabavni centar sa zoo vrtom ovakve vrste u našoj zemlji svakim danom svojom ponudom i sadržajima pravo je mjesto ugodnog i sa stanovišta ponude popularnog mjesta za uživanje i odmor u prirodnom ambijentu, u samom centru Sarajeva. 1
Na svom razvojnom putu „Pionirska dolina“, ostvarila je brojnu prijateljsku saradnju sa većinom zoo vrtova u Evropi, a najznačajniji je njen kandidatski status za punopravnog člana „EAZA“ (Evropske asocijacije zooloških vrtova i akvarija) i svakako za njene uposlenike snažan podsticaj i cilj da posjetiocima, posebno najmlađima stalno i iznova omoguće što veću, kvalitetniju i sadržajniju ponudu, a životinjama što kvalitetnije uslove života.
Svakako o namjerama i ciljevima na razvojnom putu „Pionirske doline“ govore i dva nova certifikata „EAZA“-a, jedina ovakve vrste u našoj zemlji, koje su upravnik Esad Tajić i veterinar Vedad Škapur proteklog vikenda primili na konferenciji „Zoovet“ u Paliću u Srbiji.
Po povratku s konferencije iz Srbije, upravniku Tajiću i veterinaru Škapuru na novim certifikatima danas je čestitao i Safet Baltić, direktor preduzeća „Park“, u čijem sastavu i djeluje „Pionirska dolina“. 2
-Nova znanja stečena na konferenciji naš razvojni put, zasnovan na kvalitetnijoj brizi o životinjama, uvođenju modernih principa preventivne medicine i liječenju životinja, modernom građenju nastambi, istraživanju i unapređenju, te obogaćivanju životinjskog fonda učinit će lakšim i sigurnijim i na kraju uspješnijim, a mnogobrojne posjetioce zadovoljnijim- rekao je tom prilikom Tajić.