Posječena breza u ulici Halida Kajtaza novi primjer vandalizma na zelenim površinama

Ponovo su nažalost  polomljena i uništena stabla i mlade sadnice na javnim zelenim površinama u našem gradu primjer vandalskog odnosa pojedinaca prema zelenilu.

Posjeceno stablo u ulici Halida Kajtaza 2Novo uništavanje stabala i to u vrijeme kada se Sarajevo svrstava među gradove sa najzagađenijim zrakom zabilježeno je opet danas i to u ulici Halida Kajtaza na potezu od tunela prema Željezničkoj stanici. Mlado stablo breze,  ponovo je za sada nepoznati počinilac, presjekao , ako je suditi po slici koju su radnici „Park“-a zatekli na licu mjesta, i to motornom pilom. Krošnja stabla sa dijelom debla odnesena je i ostavljena  u blizini željezničkih šina, a na mjestu gdje je do danas raslo stablo ostao je samo minimalni dio debla da viri iz zemlje.

O događaju u ulici Halida Kajtaza obaviješteni su i Komunlani redari. Posjeceno stablo u ulici Halida Kajtaza

Iz preduzeća „Park“ ponukani novim uništavanjem stabala na javnim zelenim površinama ponovo apeluju na građane da prijave sve one koje zateknu u vršenju ovakvih djela nadležnoj općinskoj službi, policiji, preduzeću „Park“ ili ekipi Komunalnih redara na broj 033/ 467-562, jer zabrinjavajuća je činjenica da neko u toku dana motornom pilom posiječe i uništi stablo, a da ga niko u tome ne spriječi niti prijavi nadležnim.