Ciklama-cvijet iskrenosti u „Park“-ovim salonima cvijeća

Ukoliko ste ljubitelj cvijeća i to onog s intenzivnim, veselim i jakim bojama ni tokom zimskih i tmurnih dana ne morate ostati uskraćeni za taj užitak. Već danas svoj životni prostor, dom ili kancelariju možete osvježiti prekrasnim cvjetovima ciklame. S druge strane pokloniti cvijeće prijateljima ili sebi sigurni smo da vam ne treba nikakav poseban razlog, niti povod, već upravo prava ideja i prilika da za vrlo malo novca dobijete kvalitetno rješenje da svoj dom ukrasite veselim bojama ciklame ili imate spreman cvjetni poklon za prijatelje ili rodbinu. Ciklame 1

Sve to, odnosno ideju, pravu priliku i rješenje za vas ovih dana upravo imaju cvjećari  „Park“-ovih salona cvijeća, koji po akcijskim cijenama u svojim salonima u ulici Maršala Tita, Koševo, Rustempašina na Ilidži i u vrtnom centru „Flora“ u Nedžarićima nude kvaliteno  kontejnirano cvjeće ciklame, koje uz vrlo malo vaše pažnje i njege može uljepšati i dekorisati vaš životni prostor u ovim tmurnim danima sve do proljeća. Prekrasnim ciklamama koje cvjetaju od novembra do aprila, a nekad i juna i koju krase nježni cvjetovi bijele ili različitih nijansi ružičaste, pa i ljubičaste i tamnocrvene boje, iznenada možete obradovati i iskazati pažnju svojim prijateljima ili poznanicima.

Inače ciklame iz „Park“-ovih salona cvjeća dobijene su vlastitom rasadničkom proizvodnjom, a ukoliko želite da vam lijepe i cvjetne ostanu sve do proljeća trebate ih držati u blizini prozora, ali nikako u pretoploj sobi ili direktno iznad radijatora. Najbitnije je znati da u vrijeme cvjetanja, ciklamu treba zalijevati mlakom vodom četiri puta sedmično, a bujniju biljku sa više cvjetova i listova svakodnevno.

 

Pošto od bujnije biljke na proljeće, nakon cvjetanja, možete dobiti više njih vrijedi se i malo potruditi. Ciklame

 

Postoji priča da se u narodu vjeruje da je ciklama cvijet iskrenosti, da ima fantastične moći i da svaka vrsta cvijeta šalje svoju poruku. Pošto se vjeruje da ciklame rješavaju nesporazume i mire osobe, možda je prava prilika da posjetite jedan od „Park“-ovih salona cvijeća i izaberete svoje ciklame iskrenost i mirenja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 08,00 do 20,00 sati, dok vrtni centar “Flora” u Aleja Bosne srebrene 66 u Nedžarićima je otvoren i nedjeljom od 08,00 do 14,00 sati.