“Park”- ova proljetna akcija uređenja zelenih površina se nastavlja

1Pogodni vremenski uslovi i više temperature doprinijele su da preduzeće „Park“ ovih dana aktivno radi na proljetnom uređenja cvjetnih gredica, zelenila, javnih zelenih površina u parkovima širom Kantona Sarajevo.
Tako je jučer sa nešto više od 7.000 komada sezonskog cvijeća uređena velika cvjetna gredica u Malom parku, preko puta zgrade Predsjedništva BiH.
Tokom akcije koja je počela još s prvim danima februara uređene su cvjetne gredice na Skenderiji, zatim u park u blizini Doma sindikata. Više mostova u općinama Centar i Novo Sarajevo, cvjetna gredica kod Svetog hrama u ulici Mula Mustafe Bašeskije.

2 U Novom Sarajevu osim zelenila i zelenih površina uređene su i cvjetne gredice na potezu od Pofalića do Otoke, računajući i Socijalno, Dolac Maltu i Čengić vilu.Akciju sadnje, zamjene i dopune sezonskog cvijeća u cvjetnim gredicama, kao i uređenje javnih zelenih površina „Park“ će nastavit i narednih dana, a cilj joj je da zelene površine, kao i sadnice cvijeća, ukrasnog grmlja i drveća, te parkovske površine spremne i uređene dočekaju nadolazeće proljetne dane. Tu su između ostalih i cvjetne gredice unutar blokovskog zelenila, zatim površine u općinama Novi Grad, Ilidža i Vogošća, kao i „Pionirskoj dolini“.

Treba napomenuti da su sve ove lokacije već jednom početkom jeseni prošle godine bile uređene sezonskim cvijećem, koje su inače radnici „Park“-a uzgojili u našim rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Koloniji, te da su ove ponovljene aktivnosti ustvari proljetno umivanje gradskih parkova i uljepšavanje grada pred dolazak ljepših i sunčanijih dana. 4