Pionirska dolina

Površina od 8,5 hektara, različiti hortikulturni sadržaji, bogata flora i fauna, rekviziti za dječiju igru i zabavu, zoološki vrt… samo su mali broj atributa koji opisuju rekreaciono- zabavni centar „Pionirska dolina“ i zoo vrt, u što ćete se svakako uvjeriti ako nas posjetite.

Popularna „Pionirska dolina“ smještena je u sjeveroistočnom dijelu Sarajeva, samo 2 kilometra udaljenom od strogog centra grada, na području opštine Centar. Glavni ulaz nalazi se u ulici Patriotske lige 58.

Iako su tokom agresije na BiH svi sadržaji bili potpuno devastirani, stalnim trudom KJKP»Park»d.o.o. Sarajevo i materijalnim ulaganjima, a u skladu sa vlastitim mogućnostima i finansijskom potporom Vlade Kantona Sarajevo, navedeni lokalitet je doveden u stanje korektnog i sa stanovišta ponude populariziranog ambijenta.

RZC „Pionirska dolina“ otvoren je 365 dana u godini, a radno vrijeme prilagođeno je godišnjim dobima. Našim posjetiocima nudimo predivan hortikulturno upotpunjen ambijent, šetnju kroz prirodu, zabavu i rekreaciju na modernim rekvizitima za djecu i odrasle (autodrom, autići na električni pogon, vozić, gumeni grad, automobili, vrteška), igru i zabavu na dječijim igralištima sa toboganima, ljuljaškama, klackalicama, upoznavanje i posjetu nastambama gdje se mogu vidjeti razne životinje poput zebri, škotskog goveda, jelena i srna, mrkih medvjeda, te lama, klokana, dikobraza, pauna, rakuna, raznih vrsta peradi. U vrlo atraktivnom objektu imamo i majmune u jednom i egzotične vrste gmizavaca (boa, kajman, kornjače,iguana) u drugom dijelu.

Kontakti:
Upravnik: Esad Tajić
Veterinar: Vedad Škapur
Ul. Patriotske lige 58
Tel. +387 33 560 567
Fax. +387 33 560 561
E-mail: zoosarajevo@park.ba