Pravila ponašanja

1. Molimo Vas da u zoološkom vrtu:

NE HRANITE ŽIVOTINJE!
NE UZNEMIRAVATE ŽIVOTINJE!
NE PRELAZITE ZAŠTITNE OGRADE!

2. U RZC “Pionirska dolina” i zoo vrt nije dozvoljen ulazak sa kućnim ljubimcima.

3. U RZC “Pionirska dolina” i zoo vrt nije dozvoljena vožnja bicikla, skutera i autića na električni pogon.

4. U RZC “Pionirska dolina” i zoo vrt nije dozvoljeno paljenje vatre.

5. U RZC “Pionirska dolina” i zoo vrt nije dozvoljeno bacanje smeća.

6. Fotografiranje i snimanje za privatne potrebe je dozvoljeno, a za druge potrebe je obavezna dozvola Uprave KJKP “Park“ d.o.o. Sarajevo.

7. Djeca do 5 (pet) godina moraju biti u pratnji odrasle osobe!

 

Popust od 20% na ulaz za grupe preko 50 članova u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt

Sve organizirane grupe preko 50 članova  koje svoj dolazak u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt, na vrijeme i po utvrđenoj proceduri najave, preduzeće „Park“  odobrava popust u iznosu od 20% na ukupnu cijenu ulaznica.

Procedura za najavu je sljedeća:

–          potrebno da nam putem e-maila zoosarajevo@park.ba ili putem faxa 033/560-561 pošaljete narudžbu- pismo (ovjereno i potpisano) s preciznim podacima  o broju posjetilaca- članova Vaše grupe (broju djece od 5 do 15 godina, te broju odraslih osoba, s tim da u članove grupe nisu uključena djeca do 5 godina, jer je za iste ulazak besplatan), s jasno naznačenim brojem shodno kategorijama u cjenovniku, nazivom i sjedištem Ustanove iz koje dolazite, Vašim ID brojem, kao i tačnim datumom posjete, te kontak telefonima.

–          Nakon toga mi ćemo Vam poslati predračun s uračunatim popustom od 20%, a na osnovu kojeg ćete Vi na naš tekući račun izvršiti uplatu ulaznica.

–          Prilikom Vašeg dolaska na biletarnici RZC“Pionirska dolina“i zoo vrt u ulici Patriotske lige 58, radniku na blagajni pokazat ćete i ostaviti jedan primjerak Vaše uplatnice, a Vama će biti izdate karte sa fiskalnim računima,  te uračunatim popustom. Nakon toga, a na osnovu ostavljene uplatnice na adresu Vaše  ustanove putem pošte bit će proslijeđena faktura.

Prema važećem Cjenovniku, ulaznice u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt iznose:

Djeca do 5 godina…………………………………… besplatno

Djeca od 5-15 godina…………………………………. 2,50 KM

Odrasle osobe (od 15 i više)………….. …………… 3,00 KM

NAPOMENA: U broj posjetilaca ne računaju se djeca sa besplatnim ulazom. Posjete je neophodno najaviti najkasnije dan unaprijed, i to isključivo od ponedjeklja do petka do 12,00 sati. Popust na organiziranu posjetu se ne može ostvariti  bez prethodne najave i direktno na biletarnici RZC“, nego isključivo poštujući naprijed navedenu proceduru.

Radujemo se Vašoj posjeti i želimo Vam srdačnu dobrodošlicu.