Bulevar Meše Selimovića ukrašen novim sezonskim cvijećem

Svi ljubitelji cvijeća i uređenih zelenih površina, ovih dana itekako imaju razloga prošetati Bulevarom Meše Selimovića u Novom Gradu, jer novih gotovo 4.000 komada sezonskih cvjetova krasi ovaj prostor. Radnici preduzeća “Park” ukrasili su novim cvjetnim ruhom zeleni pojas uz saobraćajnicu u ovoj ulici od Otoke do Nedžarića. U postojeće cvjetne gredice i u blizini zgrade Općine Novi Grad također je zasađeno novo sezonsko cvijeće koje će ove površine krasiti sve do kasne jeseni. Inače uređenje pojedinih površina sezonskim cvijećem realizira se u okviru saradnje preduzeća “Park” i Općine Novi Grad, kroz godišnji sporazum o održavanju i uređenju površina na području Novog Grada.

Kroz istu saradnju cvjećari i vrtlari preduzeća “Park” sezonskim cvijećem započeli su i uređenje zelenila u ulici Branilaca Dobrinje u naselju Dobrinja, a stotine sezonskih cvjetova bit će zasađeno u arle uz pješačku zonu. Sezonsko cvijeće kojim “Park” ukrašava zelene površine vlastiti je proizvod ovog preduzeća iz rasadnika u Nedžarićima.
Ujedno i na Trgu grada Prato ekipa “Parka” specijalizirana za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih zelenih površina radi formiranje novog travnjaka uz novoizgrađeni parking prostor, a nakon rekonstrukcije 1.200 kvadrata travnjaka, bit će zasađeno i 13 novih stabala.