Tokom sedmice radnici “Parka” uredili brojne lokacije u šest općina u KS

Ekipe preduzeća „Park“ zadužene za područje Starog Grada i Centra angažirane su danas na mašinskoj košnji trave i prikupljanju u Odobašinoj ulici, Skenderiji, Breci i ulici Terezija, a ručna košnja istovremeno se radi u ulici Dajanli Ibrahim bega. U ulici Patriotske lige i u blizini Željezničke stanice u zelenom pojasu od jutros naši radnici ručno čiste korov i travu iz ružičnjaka. Uz obalu Miljacke na području Novog Sarajeva u toku je orezivanje žive ograde, u ulicama Kemala Kapetanovića, Behdžeta Mutevelića i Zvornička prikuplja se otpad sa travnjaka, a pomoću kosilica danas će biti pokošena trava sa površina u ulici Zmaja od Bosne, Hamdije Čemerlića i Hasan Brkića. Na sedam lokacija jutros je započeta i košnja travnjaka na području Novog Grada i to u Alipašinom polju (B faza), u ulici Semira Frašte, na Mojmilu, uz šetalište pored rijeke Dobrinjke, u Parku prijateljstva, ulici Branilaca Dobrinje i Dobrinjske bolnice. Od jutros su nastavljeni i radovi uređenja travnjaka na Saraj polju, a ekipa zadužena za područje Ilidže uklanja travu i korov iz ružičnjaka u Lužanima. Ekipe “Parka” u Vogošći od jutros su na tri lokacije i to u ulici Tome Mendeša gdje vrše mašinsku krošnju i izgrabljivanje otpada sa travnjaka, u ulici Braće Kršo orezuju i uređuju nasade žive ograde, a u ulici Feriza Merzuka čiste otpad s parkovskih staza. Ekipa zadužena za njegu i orezivanje stabala danas je poslove oblikovanja i sječe stabala radila na području Vogošće i Novog Grada.

Tokom ove sedmice, odnosno od ponedjeljka do jučer radnici “Parka” uredili su i očistili brojne lokacije, uređivali cvijećnjake i ružičnjake, orezivali i uredili nasada žive ograde i drugog rastinja. Na području Centra od ponedjeljka do jučer uređeni su Mali park, zeleni pojas uz saobraćajnicu na Marijin dvoru, Vilsonovom šetalištu, u ulici Patriotske lige, dio površina u ulici Dajanli Ibrahim bega, površina uz šetališe na Koševu, u ulici Safvet bega Bašagića, na Jezeru, Skenderiji, u parku kod Alipašine džamije, u Vrazovoj, u blizini Zemaljskog muzeja, kod Filozofskog fakulteta, u ulici Franca Lehara, na Breci, ulicama Hiseta, Dalmatinska, Radićeva, Džidžikovac, na Bjelavama.

Na području Novog Sarajeva u prethodna četiri dana radilo se na Trgu heroja, u Velešićima, u Bulevaru Meše Selimovića, u Aleji lipa, Behdžeta Mutevelića, u Hrasnom, u ulici Topal Osman paše, na Grbavici II, u ulicama Hamdije Čemerlića, Avde Smajlovića, Zmaja od Bosne, Hasana Brkića, Kemala Kapetanovića i Zvorničkoj.
Istovremeno na području Novog Grada “Parkova” ekipa zadužena za područje ove općine bila je angažirana na Otoci, ulici Žrtava fašizma, Brčanskoj, u Nedžarićima, u Bulevaru Meše Selimovića, na Alipašinom polju (B faza), ulici Nerkeza Smailagića, Trgu ZAVNOBiH-a, Dobrinjske bolnice, Safeta Hadžića, Salke Lagumdžije, na Dobrinji (C5), Branilaca Dobrinje. Radilo se i na Saraj polju, a na Ilidži protekla četiri dana radilo se u Butmirskoj i Hrasničkoj cesti, Lužanima, na Stupu, škarpi u blizini rijeke Željeznice, kod rimskih iskopina, u zelenom pojasu uz saobraćajnicu od Nedžarića do Stupa. Ova ekipa zadužena je za uređenje i održavanje pojedinih lokacija na području Bjelašnice i Igmana, a osim redovnog održavanja novim sezonskim cvijećem uređen je i prostor u blizini zgrade Općine Trnovo. U postojećim gredicama radnici “Parka” zasadili su nekoliko stotina cvjetova tagetesa iz vlastite rasadničke proizvodnje. Ove sedmice “Parkova” ekipa zadužena za održavanje zelenih površina u Vogošći radila je u Jošaničkoj, Igmanskoj, očišćen je dio uz prugu na ulazu u Vogošću, u ulici Braće Kršo, škarpi na ulazu u Vogošću, te u ulici Partizanski odred Zvijezda.