Radnici Parka danas kosili travu na sedamnaest lokacija u KS

Radnici Parka bez obzira na visoke temperature svakodnevno izvršavaju svoje zadatke, a danas na sedamnaest lokacija pomoću mašina kose travu.
U Starom Gradu i Centru danas je na programu krošnja trave u parkovima At Mejdan i Veliki park, u ulici Nusreta Šišića Dede, te u ulici Braće Begić na Koševskom brdu. U Jukićevoj, u At Mejdanu i na Mejtašu danas radnici Parka vrše prikupljanje pokošene trave, a u parku kod Alipašine džamije i u Radićevoj orezivanje i formiranje ukrasnog grmlja.
U pet ulica i to u Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, Topal Osman paše i Porodice Ribar u Novom Sarajevu danas su pokošene zelene površine. Od pokošene trave danas su čišćene zelene površine uz saobraćajnicu ulici Džemala Bijedića, a u blizini zgrade Općine izvršeno je plitko okopavanje i plijevljenje korova iz cvjetnih gredica.
Pet lokacija, odnosno površine u Buča Potoku, Bulevaru Meše Selimovića, zeleni pojas uz glavnu saobraćajnicu, na Mojmilu i u ulici Rudija Alvadžije danas su od trave očistili i radnici ekipe zaduženi za područje Novog Grada.
Mašinsku košnju trave su radnici Parka obavili u banjskim parkovima na Ilidži, u ulici Ibrahima Ljubovića, kod zgrade Općine i zeleni pojas uz glavnu saobraćajnicu. U Pejtonu je izvršeno orezivanje žive ograde.
Mašinska košnja i čišćenje trave u Vogošći vršeno je u ulici Jošanička.