Park uređuje zelene površine, rad tokom bajramskih praznika i festivala organizira i u dežurama

Ako je suditi po brojnim aktivnostima radnika preduzeća Park zaduženih za održavanje javnih zelenih površina u Sarajevu se već osjeti predpraznična i predfestivalska atmosfera. Osim redovnih poslova na održavanju površina koji se realiziraju shodno Programu održavanja, uređuju se i površine uz objekte u blizini kojih će se u našem gradu od iduće sedmice odvijati festivalski događaji, a povodom bajramskih praznika posebna pažnja posvećena je i površinama u blizini vjerskih objekata. Tako su jučer uređene cvjetne gredice u Obali Isa-bega Ishakovića. Iz cvjetnih gredica u kojima se nalazi sezonsko cvijeće uklonjen je korov, zemljište uređeno, očišćeno smeće, a uređene su i površine u blizini. U parku At Mejdan u blizini iste ulice uređene su i postojeće sadnice ruža, odnosno ružičnjaci. Sličan posao je urađen i u velikoj cvjetnoj gredici u Malom parku. Danas radnici Parka uređuju ružičnjake u ulicama Bentbaša i Branislava Đurđeva.
U Novom Sarajevu danas će travnjaci i nasadi žive ograde biti uređeni u ulici Put života i u blizini Željezničke stanice, a pomoću mašina bit će pokošena trava u ulici Zagrebačka.
Danas radnici Parka uklanjaju korov i travu iz cvjetnih gredica u Bulevaru Meše Selimovića, a u istoj ulici u toku je orezivanje žive ograde, kao i u ulici Janka Jolovića.
Ružičnjake u Lužanima danas će urediti radnici Parka na Ilidži, a u toku je i mašinska košnja trave u Pejtonu i obali rijeke Željeznice, uz Hrasničku cestu. Danas je na Ilidži nastavljeno i orezivanje, odnosno podizanje nivoa krošnji odraslih stabala koje se radi pomoću auto korpe. Cvjetne gredice prepune sezonskog cvijeća u Jošaničkoj ulici u Vogošći danas će biti očišćene od korova i otpada, a u Igmanskoj i Omladinskoj bit će pokošena trava sa javnih zelenih površina.
Povodom nastupajućih bajramskih praznika, ali i festivalskih dešavanja rad Parkovih jedinica bit će organiziran u dežurama i tokom vikenda, odnosno u subotu i tokom praznika.