Park uredio brojne površine povodom Sarajevo Film Festivala

Preduzeće Park uredilo je sve lokacije u ulici Branilaca Sarajeva, na Trgu Susan Sontag, ispred Pozorišta mladih, u haremu Kalin hadži Alijine džamije i prema Metalcu,tako da ako je suditi po uređenju javnih, zelenih površina sve je spremno za sarajevski, festivalski jubilarni spektakl koji nam slijedi narednih dana.
Parkova ekipa specijalizovana za izgradnju novih ili rekonstrukciju postojećih površina u protekla dva dana dekorativnim malčom ukrasila je površine u arlama na Trgu Susan Sontag ispred zgrade Narodnog pozorišta. Orezano je i uređeno postojeće ukrasno grmlje, a uništeni travnjak pokriven je i dekorisan ukrasnom korom drveta. Obnovljen je i očišćen prostor za dječiji igru i zabavu preko puta BKC-a u ulici Branilaca Sarajeva, a klupe i mobilijar dobili su lijepe i svježe boje. I Trg Jurislava Korenića ispred Pozorišta mladih je dekorisan, očišćen, a u postojeće arle osim dekorativnog malča, zasađene su i nove ukrasne sadnice.
Novo ruho imaju i arheološke iskopine Kalin hadži Alijine džamije, izvršena je krošnja trave, prikupljanje i odvoz otpada, a prostor u blizini dodatno je uređen novim sadnicama u ukrasnim žardinjerama. Ekipe Parka zadužene za održavanje zelenih površina pokosile su travu sa svih travnjaka na stazi koja vodi prema Metalcu, a svakodnevno su na terenu i ekipe koje osim hortikulturnih radova vrše prikupljanje i odvoz smeća. Prethodno su Parkove ekipe izvršile i orezivanje stabala i ukrasnog grmlja, te uređenje cvjetnih gredica i ružičnjaka.
U Parkovom vrtnom centru Flora u Nedžarićima već je spremno na desetine ukrasnih žardinjera u koje je zasađeno hortikulturno ukrasno rastinje, a koje će Parkovi vrtlari i cvjećari postaviti uz rubove crvenog ćilima. Ulaz u Narodno pozorište dodatno će biti ukrašen i visokim dekorativnim sadnicama u saksijama.