You are here:
  • Home
  • Novosti
  • Parkova jedinica za spašavanje na raspolaganje dobila novo specijalizovano vozilo

Parkova jedinica za spašavanje na raspolaganje dobila novo specijalizovano vozilo

Ekipa preduzeća Park, koja čini i dio tima Štaba civilne zaštite Općine Centar od danas u slučaju vremenskih nepogoda, vanrednih okolnosti i stanja nesreće, spašavanja ljudi i objekata na raspolaganju ima i novu, modernu mehanizaciju.
U pitanju je specijalizovano vozilo, odnosno auto korpa s kranom za rad na visinama i preko 24 metra. Danas je ispred poslovne zgrade Parka, u Pionirskoj dolini upriličena prezentacija i primopredaja kojoj su prisustvovali predstavnici Općinskog štaba civilne zaštite Centra, te načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, jer je Općina Centar finansirala nabavku vozila. Prema riječima načelnika Ajnadžića nova auto korpa dio je opreme kojom Štab civilne zaštite i Općina Centar već nekoliko godina opremaju jedinicu koja djeluje u Parku i koja u svakom momentu u slučaju potrebe može spremna i moderno opremljena biti na terenu, te pruži zaštitu građanima Centra i materijalnim dobrima.
Edin Abdurahmanović, direktor Parka koji je s rukovodstvo Preduzeća i ekipom koja će koristiti auto korpu upriličio prezentaciju istakao je da novo vozilo gabaritima, težinom i kranom na principu teleskopa, olakšava rad i djelovanje na nepristupačnim, manjim i uskim prostorima. Kran auto korpe s platformom dostiže maksimalnu visinu od 24 metra, a omogućava i njegovo bočno djelovanje na udaljenosti do devet metara.
Inače preduzeće Park u svom sastavu već više od 15 godina ima jedinicu, koja djeluje i pri Civilnoj zaštiti i u slučaju vanrednih okolnosti ili stanja nesreće spremna je na terenu pružiti pomoć i zaštitu građanima i objektima. Stoga je jako bitno da oprema kojom raspolaže bude što bolja, a rad jedinice na taj način bit će olakšan i efikasniji. Novo vozilo pomoći će i u zaštiti i spašavanju stanovništva i imovine i od visokih i opasnih stabala.

Aldijana Hamza
https://www.park.ba