ODJEL RASADNIČKA PROIZVODNJA NEDŽARIĆI I SOKOLOVIĆ KOLONIJA
Rasadnička proizvodnja preduzeća “Park” odvija se na dvije lokacije i to u rasadniku u Nedžarićima u ulici Aleja Bosne srebrene 66, koji raspolaže sa oko 9 ha na kojoj je izgrađeno 6 .700 m2 stakleničkog prostora i u rasadniku u Sokolović Koloniji u ulici Umihane Čuvidina br.2 koji zauzima oko 28 hektara.
Rasadnička proizvodnja podrazumijeva proizvodnju balkonskog i vrtnog sezonskog cvijeca, trajnica i ukrasnog lisno- dekorativnog bilja, ukrasnog grmlja i drveca, travnog busa…

Kontakti:
Voditelj Odjela Rasadnička proizvodnja Nedžarići i Sokolović Kolonija
Mirsad Muhović
Aleja Bosne srebrene 66
Tel: + 387 33 542-338
Fax: + 387 33 541 909
E-mail: mirsad.muhovic@park.ba

Pododjel rasadnikčka proizvodnja Nedžarići
Na parceli od oko 9 ha na kojoj je izgrađeno 6.700 m2 stakleničkog prostora namijenjenog za proizvodnju ukrasnog drveća i grmlja, lončanica, sezonskog i dvogodišnjeg cvijeća, trajnica, sadnica voća i ruža nalazi se naš rasadnik u Nedžarićima u ulici Aleja Bosne srebrene 66.
Proizvodni procesi odvijaju se kontinuirano u više faza rada: priprema za proizvodnju planirane biljne vrste, proces proizvodnje i zaštite u skladu sa standardima biljne proizvodnje, izdavanje gotovog proizvoda. Pored navedenih aktivnosti uposlenici obavljaju poslove sadnje i njege sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća, lukovica i trajnica na javnim zelenim površinama u Kantonu Sarajevo .
Proizvodni program rasadnika obuhvata proizvodnju različitih vrsta koje uspješno podnose klimatske uslove koji vladaju na području Balkanu. Iz bogatog asortimana izdvojit ćemo samo neke: sezonsko cvijeće (begonia semp., tagetes, salvia, ageratum, lobelia, portulaka, surfinia, petunia, allysum), dvogodišnje cvijeće (viola, belis, myosotis), listopadno grmlje (cotonaster, cidonia, potentila, berberis, mahonia, forzicia, philadelphus, buxsus, ligustrum, hibiscus itd), četinari (juniperus, thuja, chamaeciparis, picea) , drveće (lipa, javor, jasen platan, sorbus, ginko, malus, itd); trajnice, rezano cvijeće (ljiljani, zumbuli, narcisi, gladiole, zelenilo, itd), širok asortiman sobnog bilja (dracena, fikus, nolina , kalatea, stromanta, šeflera, aralija, bonsai, bambus, različite vrste kaktusa i palmi, različite cvjetajuće vrste, itd)…
Proizvodnu sadnog materijala rasadnik Nedžarići distribuira putem vlastite veleprodaje i maloprodaje, te ostalih RJ Preduzeća koje izvode podizanje i rekonstrukciju zelenih površina.

Kontakt:

Voditelj Pododjela

Said Hrapović
ul. Aleja Bosne srebrene 66
Tel. + 387 33 542 338
Fax. + 387 33 541 909
E-mail: said.hrapovic@park.ba

 

Pododjel rasadnička proizvodnja Sokolović Kolonija
U ulici Umihana Čuvidina br. 2, na području Ilidže, u Sokolović Koloniji na parceli od oko 28 hektara, od čega građevinski objekti zauzimaju 555.89 m2, staklenici 536.05 m2, plastenici 329.81m2 , tople lijehe 876.63m2, a preostalih 27.27 ha obradiva površina, nalazi se rasadnik „Sokolović Kolinija“. Alejno i soliterno drveće, dekorativno grmlje, travni tepih (bus), lumbrihumus, kao i uzgoj legala kalifornijske gliste samo su dio proizvodnih procesa kojim se naš rasadnik „Sokolović Kolonija“, osnovan kao sastavni dio preduzeća„Park“ još davne 1955. godine, ponosno može pohvaliti. Od oktobra 2017. godine u navedenom rasadniku počela je i prerada biorazgradivog otpada pomoću vrlo modernih mašina-drobilica, koje čine prvi dio mehanizacije u projektu izgradnje kompostane biorazgradivog materijala koji će se prikupljati sa javnih zelenih površina.
Proizvodi rasadnika „Sokolović Kolonija“ mogu se nabaviti putem veleprodajne i maloprodajne mreže Preduzeća, a distribuiraju se i preko ostalih radnih jedinica Preduzeća koje izvode izgradnju i rekonstrukciju zelenih površina.

Kontakt:

Voditelj Pododjela rasadnička proizvodnja Sokolović Kolonija

Sabahudin Bajić

ul. Umihane Čuvidine 2
Tel.: +387 33 515 194
Fax: +387 33 541 909
E-mail: