You are here:
  • Home
  • Novosti
  • Priča o naninoj Ajni, Ajninoj nani i preduzeću Park

Priča o naninoj Ajni, Ajninoj nani i preduzeću Park

Sutra, u nedjelju 26.09.2021. godine Ajna Štrbo će proslaviti 3. rođendan, u Kataru, najbogatijoj zemlji na svijetu, u dalekoj Dohi, na zapadnoj obali Perzijskog zaljeva. Tamo gdje ima svega, ali nema nana.
I baš zato je Ajnina nana poželjela da njen rođendanski dar prvoj, jedinoj i najdražoj unuci bude specijalan. Da raste sa Ajnom i zauvijek ih povezuje, da plijeni ljepotom, izaziva osmijeh i sreću i podsjeća na sve lijepe i bitne stvari u životu. A ima li za to nešto bolje od mladog stabla koje simbolizira život? Vođena tom idejom, Ajnina nana pozvala je preduzeće Park sa molbom da joj pomognemo da ispuni želju i da stablo koje će darovati svojoj unuki i sarajevskim zelenim površinama zasadimo uoči rođendana u blizini njenog stana na Dobrinji.
Jutros je dostavno vozilo iz Parkovog vrtnog centra Flora u Nedžarićima stiglo na dogovorenu adresu gdje nas je sretna dočekala Ajnina nana koja je zajedno sa ekipom Parka posadila stablo mlade japanske trešnje. Lijepo je Ajnino stablo, prekrasnog mirisa i behara, kao što je i njena Ajna, bogate krošnje koja svima uvijek nudi odmor i zaklon, baš kao što to i sve nane rade svojoj unučadi. Vrlo brzo posao oko sadnje je bio gotov, a sačinjeno je i nekoliko fotografija koje su odmah proslijeđene Ajni, kako je i red kod svakog rođendanskog poklona. Ujedno, dogovoreno je na koji način će Park i Ajnina nana stalno do zime voditi brigu o sadnici kako bi ona već na proljeće bila spremna da se odupre novim vrelinama i sušama. Ne sumnjamo da će Ajninu trešnju u narednom periodu svi sa pažnjom njegovati i pratiti kako raste, slikati je, slike slati u daleku Dohu i radovati se skorom viđenju.
S obzirom da su daljina i pandemija učinile svoje i da se Ajna i nana nisu vidjele više od 2 godine i da nana nikada nije bila na Ajninom rođendanu, ovaj poklon je sigurno simbol i svjedok ljubavi nane prema unuci koja ne poznaje granice, vječna je i nesebična. Ona je i primjer kako se ljubav prema potomcima pokazuje riječima, djelima, gradeći i sadeći. Primjer je i kako ljubav može uljepšati naš okoliš.
Drago nam je što je preduzeće Park bilo u mogućnosti da učestvuje u realizaciji ovog rođendanskog poklona i što na ovaj način postajemo dio lijepih uspomena naših sugrađana.
Naninoj Ajni želimo sretan 3. rođendan i da joj što prije dođe. Znamo da je svi željno čekaju, a posebno njena nana i njena trešnja.

Aldijana Hamza
https://www.park.ba