You are here:
  • Home
  • Novosti
  • Sedmodnevna Zimska čarolija danas otvorena u Pionirskoj dolini

Sedmodnevna Zimska čarolija danas otvorena u Pionirskoj dolini

Zimska čarolija u Pionirskoj dolini, sedmodnevna zabava za cijelu porodicu danas je tačno u podne počela u ovoj popularnoj dječjoj oazi. Iako je očekivana količina snijega izostala za zimske igre, mnoštvo zanimljivog sadržaja koje je preduzeće Park zajedno sa prijateljima pripremilo bio je razlog da veliki broj Sarajlija, ali i gostiju našeg grada uživaju u trosatnoj fešti na otvorenom. Zimska čarolija, koja traje sedam narednih dana namijenjena je maloj i malo većoj raji. Mini bazar u advent kućicama na centralnom platou, edukativno- kreativne radionice, bogat i zanimljiv zabavno- animacijski program, igra, zabava, velika novogodišnja jelka, koncert dječjeg benda, pokloni. Djeca su se danas, a moći će to sve i do petka, družila i hranila najpitomije stanovnike zoo vrta. Iako je sve bilo spremno, zbog nedostatka snijega nije moglo biti organizirano sankalište, međutim ako više snijega bude do petka i za tu priliku preduzeće Park pripremilo je sanke i diskove za spust i igre na snijegu. Umjesto pahulja adrenalinske zabave i igre na voziću, vrtešci, mini golf terenu i šetnji zoo vrtom ipak nije nedostajalo.

  • U advent kućicama, posebno okićenim na centralnom platou mini bazar otvorio je svoja vrata zanimljivim sadržajem za koji se pobrinulo preduzeće Park izložbom i edukacijom o okolišu, očuvanju prirode, zaštiti zelenila. Tu je i KJKP Rad koje je našim posjetiocima predstavilo svoje djelatnosti. Podršku svemu dala je Vlada KS, odnosno Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i mi smo zahvalni na tome- istakao je danas tokom zabave Adis Bešlić, direktor preduzeća Park.
    Najmlađi su učili o važnosti reciklaže, zaštiti životne sredine i mnogim drugim bitnostima odnosa čovjeka i prirode. Kutak firme Klas, dugogodišnjeg partner Pionirske doline, bio je najslađi, prepun slatkiša, ukusnih poslastica, grickalica, poklona. Tokom zabave danas, ali i narednih dana možete postati i “Mali ambasadori Sarajeva”, osvojiti nagrade u potrazi za blagom u zoo vrtu sa ekipom ovog udruženja. U staklenoj bašti, za djecu i mlade edukatori i volonteri prepoznatljive Brainobrain akademije za djecu pripremili su najzanimljivije kreativne radionice. Bend “Frtutma Kids” uveselio je sve svojim koncertom, a za tople, ukusne napitke pobrinuo se Insta Grand. Najzanimljiviji animatori modelirali su balone, na licima djece iscrtavali najdraže likove iz crtića, slikali se s njima, a dobrodošlicu već od ulazne kapije posjetiocima su poželjeli omiljeni likovi iz crtića- Spužva Bob, Minions, Minnie, Masha, Klasovi medo Sarko i vjeverica Maza. Pionirska dolina tokom Zimske čarolije obukla je i svečanu odoru, svjetlucavu, novogodišnju. Na centralnom platou okićena je i prava, prirodna velika jelka. Ispod njenih grana najmlađi posjetioci hranili su najpitomije zoo stanovnike. Iako se radi o zabavi na otvorenom posjetioci su bili odgovorni, pridržavali su se važećih epidemioloških mjera. Zabava koja je danas trajala tri sata nastavlja se i sutra od 12 do 15 sati, a od ponedjeljka do petka trajat će svaki dan od 12 do 14 sati. Prema riječima direktora Bešlića koji je zajedno sa izvršnim direktorima Enesom Kazićem i Amerom Mudželetom danas posjetiocima poželio dobrodošlicu, “Zimska čarolija u Pionirskoj dolini” dodatni je poklon za kraj poslovne godine preduzeća Park i prijatelja posjetiocima ove oaze i znak zahvalnosti, te čestitka za novu, kalendarsku godinu.
    Pionirska dolina i tokom Zimske čarolije radit će po ustaljenom rasporedu, ujutro od 8,00 do 16,30 sati. Cijene ulaznica, koje su cjelodnevne, nisu se mijenjale.
Aldijana Hamza
https://www.park.ba