You are here:
  • Home
  • Novosti
  • Načelnik Tanović i direktor Bešlić održali sastanak o saradnji Općine Novo Sarajevo i preduzeća Park

Načelnik Tanović i direktor Bešlić održali sastanak o saradnji Općine Novo Sarajevo i preduzeća Park

Mostovi preko Miljacke u Novom Sarajevu danas su dobili potpuno novi cvjetni, sezonski dekor, a ekipe Parka od jutros su na terenu sa zadatkom dodatnog uljepšavanja i uređenja općine Novo Sarajevo. Iduće sedmice novi cvjetni dizajn imat će i kružni tokovi u sklopu saobraćajnica u naselju Hrasno, u Pofalićima, na Trgu heroja. Radovi na dodatnom i intenzivnijem uređenju zelenih površina u ovoj općini već su uveliko počeli, a tim povodom dr. Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo sa saradnicima posjetio je danas preduzeće Park. S načelnikom Tanovićem sastanak su održali Adis Bešlić, direktor preduzeća Park i izvršni direktor Enes Kazić. Općina Novo Sarajevo i preduzeće Park već imaju potpisan ovogodišnji sporazum o realizaciji projekata uređenja parkovskih površina na području ove općine, a u okviru istog ekipe preduzeća Park već su finalizirale radove hortikuturnog uređenja površina u ulici Hercegovačka, te potputnjaka ispod saobraćajnice Put Mladih muslimana. Osim čišćenja i uklanjanja divlje deponije te površine sada krase nova stabla, parkovski mobilijar, njegovano i hortikuturno uređeno zelenilo. Završeno je i čišćenje i uklanjanje samoniklog rastinja i šiblja i na površinama streljišta u sklopu kasarne u Velešićima. Trenutno je u toku i dodatno cvjetno uljepšavanje parkova i putne infrastrukture u ovoj općini, koje paralelno prati Parkovu veliku akciju sadnje sezonskog cvijeća iz naše vlastite rasadnike proizvodnje. Projekti i za druge lokacije u Novom Sarajevu već su spremni, a sačinjeni su na osnovu prijedloga i zahtjeva nadležnih općinskih službi, odnosno direktno sa terena od građana, korisnika usluga putem mjesnih zajednica.
Tema današnje posjete načelnika Tanovića upravi preduzeća Park osim dodatnog unapređenja vrlo uspješne jednogodišnje saradnje koju Općina i Park imaju na brojnim projektima održavanja okoliša i životne sredine i prostorSpomen parka Vraca koji je prošle godine upravo zahvaljujući takvom pristupu tokom cijele sezone bio uređen i održavan. Uz zahvalnost upravi i radnicima Parka na dosadašnjem zalaganju načelnik Tanović iskazao je očekivanje da Park kao i do sada realizira svoje poslove iz oblasti održavanja javnih zelenih površina, te da bude na usluzi građanima po pitanju otklanjanja kvarova na javnoj rasvjeti, sanacije dječjih igrališta u svom domenu i skladu sa budžetakim sredstvima, te pojedinim vanrednim situacijama koje se mogu desiti u narednom periodu. Bilo je riječi i o nadzoru stanja površina u Novom Sarajevu, video nadzora i većoj sigurnosti, te rasvjetu prostora koji koriste djeca za igru i rekreaciju.
Općina Novo Sarajevo sa načelnikom Tanovićem na čelu prepoznala je i RZC Pionirska dolina i zoo vrt kao mjesto na kojem mogu uživati i rekreirati se, te educirati porodice sa područja Novog Sarajeva, jer je Pionirska svega nekoliko kilometara udaljena od ove općine. Stoga je prilikom današnje posjete preduzeću Park posjetio i Pionirsku dolinu, čiji rad, posebno kada je u pitanju njega i zaštita životinja u zoološkom vrtu Općina Novo Sarajevo podržala tokom prethodnih mjeseci. Ove godine mogla bi biti partner i u organiziranju projekata koji će doprinijeti da svako dijete sa područja Novog Sarajeva posjeti naš jedini zoološki vrt.
Direktor Bešlić zahvalio se načelniku Tanoviću i kompletnoj administraciji Općine na podršci i partnerskom odnosu prema svim projektima koje Park i Općina realiziraju ili planiraju. Istakao je spremnost i da saradnja bude proširena, kao i da ovogodišnji sporazum u vrijednosti od 180.000 KM koliko je Općina izdvojila za uređenje parkovskih površina u Novom Sarajevu naredne godine bude realiziran u duplo većem iznosu.

Aldijana Hamza
https://www.park.ba