You are here:
  • Home
  • Novosti
  • U Pionirskoj dolini brojni posjetioci uživali u “Porodičnom i ekološkom danu općine Centar”

U Pionirskoj dolini brojni posjetioci uživali u “Porodičnom i ekološkom danu općine Centar”

RZC “Pionirska dolina” i zoo vrtu danas je u Sarajevu najveće okupljalište brojnih porodica, djece, roditelja, baka, nana, djedova jer još uvijek je u toku, sedma porodična zabava “Porodični i ekološki dan Općine Centar”.
Iako je zvanični program počeo u 10 sati, veliki broj posjetilaca od samog otvaranja kapija jutros uputio se u ovu sarajevsku oazu kako bi uživali u bogatom i raznovrsnom šestosatnom programu u organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar, u saradnji sa preduzećem Park, Općinom Centar i brojnim partnerima.
Pionirska dolina, kao i svakog proljeća uljepšava cvjetnim dekorom, uređena i čista tim povodom širom je danas otvorila svoja vrata za sve one koji su se nakon zime i dugog kišnog perioda odlučili danas provesti i sa najmlađima posjetiti rekreativno zabavni centar sa zoo vrtom. Bogat kulturno zabavni program pripremljen od strane Centra počeo je dva sata nakon otvaranja kapija, a direktor Centra kulture i mladih Ernis Šljivo i načelnik Srđan Mandić svim prisutnim poželjeli su dobrodošlicu. Dok se na centralnom platou odvijao zanimljiv kulturno zabavni program, bez obzira na kišu, na čak 12 punktova širom Pionirske doline istovremeno posjetioci su uživali u brojnima zanimljivostima koji su partneri i sponzori ove zabave pripremili za malu i veliku raju.
Koliko ljepote, druženja i uživanja Pionirska dolina može pružiti, čak i na brojne otvorene kišobrane dokaz su i presretna lica mališana koji se nisu mogli odlučiti kojem punktu prije prići, da li se družiti sa likovima iz crtića, da li uživati u vožnji ili drugim rekvizitima koje ima Pionirska dolina, možda posjetiti stanovnike zoo vrta ili plasati i zabavljati se uz pjesmu i ples sa Kike Tike Tačke, Latif Močević i Mravko Travko, Hor Note, Škole JU CKM, KUD „Baščaršija“, Frtutma KIDS, mažoretkinjama, Party Time koji nastupaju na centralnom platou. Današnjom posjetom, ali i prethodnih dana potvrdila je da je tradicionalno najomiljenija destinacija najmlađih Sarajlija. Mnogobrojni prijatelji i saradnici JU “Centar kulture i mladih Općine Centar” i “Pionirske doline” potrudili su se da djeca s roditeljima uživaju u šestosatnom programu, koji se završava u 16 sati satkanom od igre, plesa, glume, radionica, muzike, takmičenja, sportskih aktivnosti.
Adis Bešlić, direktor preduzeća Park i danas, kao i jučer tokom press konferenciji održane u Pionirskoj dolini naglasio je da su porodica, djeca i ekologija vrijednosti koju Park i Pionirska dolina njeguje 365 dana u godini, a da primjer Centra kulture i mladih trebaju slijediti sve društveno odgovorne kompanije, institucije, centri i u ovakvom prostoru organizirati slične zabave i druženja. Park i Pionirska dolina spremni su baš kao već sedmi put Centru kulture i mladih biti partneri i drugima da pokažu ono što je najvrjednije a to je osmijeh svakog mališana koji dođe i uživa ovdje.
Program će trajati do 16 sati, a kapije “Pionirske doline” ostat će otvorene sve do 20 sati. Pionirska dolina i zoo vrt od sutra rade po ustaljenom rasporedu i cjenovniku.

Aldijana Hamza
https://www.park.ba