You are here:
  • Home
  • Novosti
  • Zimska čarolija u Pionirskoj dolini i zoo vrtu počinje sutra, 23.12.2023. godine

Zimska čarolija u Pionirskoj dolini i zoo vrtu počinje sutra, 23.12.2023. godine

Ovogodišnja, novogodišnja “Zimska čarolija u Pionirskoj dolini i zoo vrtu” počinje sutra, 23. decembra, a i ove godine donosi pregršt zanimljivosti za cijelu porodicu, posebno za najmlađe.
Od sutra i tri uzastopna vikenda će tim povodom Pionirska dolina otvoriti svoja vrata za posjetioce nekoliko sati duže od radnog vremena, odnosno sve do 18:00 sati, kako bi svi posjetioci mogli uživati u čarobnoj, predvečernjoj šetnji sarajevskim zoološkim vrtom.

🍀 Od samog ulazu će vas dočekati izložba svijetlećih životinjskih skulptura u “piksel- art” verziji. Izložene skulpture su ručni rad mladih umjetnika, sarajevskih studenata pod vodstvom akademskih profesora Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Izložbu kulturno- umjetničkog stvaralaštva mladih Sarajlija možete pogledati u danima vikenda sve do 18:00 sati. Druženje sa mladim umjetnicima bit će posebno organizirano u utorak 26. decembra u period od 16:30 do 18:00 sati.

🍀Mladi umjetnici iz OŠ”Vladimir Nazor”, također će u novoj “staklenoj galeriji” u Pionirskoj dolini prezentirati vam svoja umjetnička djela, radove i umjetnine nastale pod vodstvom profesora Danijela Garića, Selme Baćevac- Gagula i Ajle Hadžihasanović. Izložbu radova djece, osnovaca OŠ”Vladimir Nazor” možete pogledati također od sutra, 23. decembra. Sa mladim umjetnicima OŠ”Vladimir Nazor” u utorak, 26.12.2023. godine u period od 10:00 do 12:00 sati bit će organizirana posebna zabava.

🍀U Pionirskoj dolini, sutra zabava počinje već u 9:00 sati sajamskim dijelom u advent kućicama, a ukoliko želite učiti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode sa preduzećima “Park” i “Rad”, upoznati se sa radom Fondacije “Stećak” ili nabaviti proizvode od meda Porodičnog pčelarstva Kazić, proizvode od vune, ručno rađeni nakit bračnog para Alme i Bekira posjetite “Zimsku čaroliju u Pionirskoj dolini u danima vikenda od 9:00 do 15:00 sati.

🍀Već sada upućujemo vam i najsrdačniju dobrodošlicu na prvi koncert hora i orkestra “Mali slavuji” na Dječjoj sceni Sarajevo. Izvedbom šlagera, popularne muzike i sevdalinki ovaj hor i orkestar od 40 članova uveselit će i dobrom zabavom zagrijati sve posjetioce. Polusatni koncert sutra počinje tačno u 14:00 sati. Od 14:30 sati na Dječijoj sceni Sarajevo prvi koncert imati će i solistkinje, učenice sestre Mudželet. Koncertu će prisustvovati i učenici JU”Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”.

🍀Naravno Pionirska dolina najmlađima uvijek nudi i adrenalinsku zabavu. Ovaj put u zabavi u prirodi, na zip line i adrenalinskim stazama pomoć i podršku svim mališanima pružit će pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS). Adrenalinska zabava svakog vikenda trajat će od 10:30 do 12:30 sati.

🍀Još pregršt zanimljivosti, DJ nastupa, koncerata, poklona pripremljeno je za vas za ovaj, ali i svaki naredni vikenda, zato vas očekujemo već sutra u velikom broju.

🍀Druženje u Pionirskoj dolini spremno je i za nedjelju, 24.12.2023., ponovo u utorak (26.12.) u okviru otvorenja izložbe i druženja sa mladim umjetnicima, kao i vikendu na samom kraju ove godine, u subotu, 30.12.2023.

🍀 Pionirska dolina pripremila je za vas druženje i prvog vikenda u 2024. godini, te stoga dobro došli na jedinstvenu i potpuno drugačiju, novu Zimsku čaroliju u Pionirskoj dolini.

Aldijana Hamza
https://www.park.ba