You are here:
  • Home
  • Novosti
  • Dobro došli sutra u Pionirsku dolinu na veliku zabavu “Porodični i ekološki dan”

Dobro došli sutra u Pionirsku dolinu na veliku zabavu “Porodični i ekološki dan”

🍄 Pionirska dolina i zoo vrt spremna čeka sutrašnji početak velike zabave pod nazivom “Porodični i ekološki dan Općine Centar”.
🍄 JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, kroz mnogobrojne projekte posebnu pažnju, baš kao i preduzeće Park i Pionirska dolina poklanja programima za djecu, pa je jedna takva manifestacija, cjelodnevna sprema za sutra, u subotu, 18. juna, a bogat program trajat će od 10 do 16 sati. Za ovu zabavu vam ne treba ulaznica, jer će sutra ulaz u Pionirsku dolinu i zoo vrt tokom cijelog dana biti besplatan.
🍄 Sam naziv “Porodični i ekološki dan” manifestacije ističe važnost porodice kao osnovne ćelije društvene zajednice i njenog razvoja, a prezentira i Pionirsku dolinu kao porodičnu, najpopularniju oazu na području općine Centar kao mjesto druženja svih generacije i cijele porodice.
🍄 Organizovan je vrlo sadržajan kulturni programi na centralnoj pozornici na kojoj će se predstaviti kako najmlađi, tako i profesionalni umjetnici, a na nekoliko punktova širom Pionirske doline bit će održane i mnogobrojne umjetničke, edukativne i sportske radionice.
🍄 U predivnom prirodnom ambijentu Pionirske doline očekuju vas Kike tike tačke, Latif Močević i Mravko travko, Frtutma kids, mađioničari, mažoretkinje-bh. prvaci, Dogs Trust BH, hip-hop ples, Party Time BH, Maskote, Malac genijalac, Škole baleta i gitare CKM, KUD Baščaršija, Astro kutak-Orion, CKM art radionica, CKM kids olimpijada-angry bird, iks oks, sumo hrvači, autići, Vuneno pozorištance, CKM pametna igraonica-mozgaonica…).
🍄 Osim djece u ogromnom broju koju pozivamo da sa roditeljima dođu na zabavu, pozivnice su već dobili i mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centar Vladimir Nazor, Zavod za zaštitu djece iz Pazarića, Centar za slijepu i slabovidnu djecu, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, SOS-Dječije selo…
🍄 Najuspješniji učesnici umjetničkih i sportskih radionica dobit će prigodne poklone, koji će biti obezbijeđeni putem institucija i društveno odgovornih firmi. Projekt je realiziran uz podršku generalnog pokrovitelja “Porodičnog i ekološkog dana”, koji je i osnivač JU CKM, Općine Centar Sarajevo”, CKM Violete, “Svjelostkomerec”d.d., El Tarik Oil, AM Apothecary, Općine Stari Grad i partnera projekta KJKP “Park” d.o.o. Sarajevo, Podravka d.d., Dog Trust, Klas d.d.Sarajevo, Olimpija – Coca Cola, Visit Sarajevo…

Aldijana Hamza
https://www.park.ba