You are here:
  • Home
  • Novosti
  • U Pionirskoj dolini “Porodični i ekološki dan Općine Centar”

U Pionirskoj dolini “Porodični i ekološki dan Općine Centar”

U RZC”Pionirska dolina” i zoo vrtu upravo se održava najveća porodična zabava “Porodični i ekološki dan Općine Centar”, a ogroman broj posjetilaca već od jutarnjih sati došli su u ovu porodičnu oazu kako bi uživali u bogatom i raznovrsnom programu čiji organizator je Centar za kulturu i mlade Općine Centar, u saradnji sa preduzećem Park i brojnim partnerima.
Popularna oaza obučena i uređena u najljepše ljetno ruho otvorila je svoja vrata u 8 sati, a program koji se istovremeno realizira na 9 punktova pripremili su brojni najmlađi i profesionalni umjetnici.
Ulaznica na ovu porodičnu zabavu vam nije potrebna jer je ulaz tokom cijelog dana besplatan, a mnogobrojni prijatelji i saradnici JU “Centar kulture i mladih Općine Centar” i “Pionirske doline” potrudili su se da djeca s roditeljima uživaju u šestosatnom programu igre, plesa, glume, radionica, muzike, takmičenja, sportskih aktivnosti koje traju sve do 16 časova.
Danas su u “Pionirskoj dolini” poznati Kike tike tačke, Latif Močević i Mravko travko, Frtutma kids, mađioničari, mažoretkinje-bh. prvaci, Dogs Trust BH, hip-hop ples, Party Time BH, Maskote, Malac genijalac, Škole baleta i gitare CKM, KUD Baščaršija, Astro kutak-Orion, CKM art radionica, CKM kids olimpijada-angry bird, iks oks, sumo hrvači, autići, Vuneno pozorištance, CKM pametna igraonica-mozgaonica…).
Pored kulturnih sadržaja u prelijepom prirodnom ambijentu održavaju se i umjetničke i ekološke radionice, posvećene zaštiti prirode i životinja (astrokutak, aerobik, ples, vunasto pozorištance, Dog Trust radionice, face painting, modeliranje balona. Za najuspješnije učesnike umjetničkih i sportskih radionica obezbijeđene su prigodne nagrade.
Prema riječima Ernisa Šljive, direktora Centra za kulturu i mlade, koji je na početku centralne manifestacije poželio gostima dobrodošlicu, “Centar kulture i mladih Općine Centar” kroz mnogobrojne projekte, programe i festivale posebnu pažnju poklanja programima za cijelu porodicu, kao osnovnu ćeliju društva, a današnje druženje ukazuje na važnost socijalizacije i boravka u prirodi.
Adis Bešlić, direktor preduzeća Park istakao je spremnost ovog preduzeća i “Pionirske doline” da tokom cijele godine Pionirska dolina bude mjesto druženja, igre, zabave, ljubavi i porodičnih okupljanja i najavio da će uskoro u “Pionirskoj dolini” početi i “Ljetna čarolija”.
“Sarajevo je danas posebno lijepo, ali je najljepše u Pionirskoj gdje Općina Centar Sarajevo i KJKP Park Sarajevo sa partnerima imaju posebno sadržajan porodični i ekološki program”- riječi su Edina Forte, premijera KS nakon što je sa porodicom posjetio danas Pionirsku dolinu i družio se sa građanima.
Besplatan ulaz u “Pionirsku dolinu” obezbijeđen je zahvaljujući podršci Općine Centar.
Pozivnice na današnju zabavu su dobili i mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centar Vladimir Nazor, Zavod za zaštitu djece iz Pazarića, Centar za slijepu i slabovidnu djecu, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, SOS-Dječije selo…
Projekt je realiziran uz podršku generalnog pokrovitelja “Porodičnog i ekološkog dana”, koji je i osnivač JU CKM, Općine Centar Sarajevo”, CKM Violete, “Svjelostkomerec”d.d., El Tarik Oil, AM Apothecary, Općine Stari Grad i partnera projekta KJKP “Park” d.o.o. Sarajevo, Podravka d.d., Dog Trust, Klas d.d.Sarajevo, Olimpija – Coca Cola, Visit Sarajevo…
Program će trajati do 16 sati, a kapije “Pionirske doline” ostat će otvorene sve do 20 sati. Pionirska dolina i zoo vrt od sutra rade po ustaljenom rasporedu i cjenovniku.

Aldijana Hamza
https://www.park.ba